Cursussen

Maak kennis met ons aanbod van cursussen.

De introductiecursus word aangeboden via teams en klassikaal. Tijdens deze cursus maak je kennis met Shannon en Tamara en waar Kiem-Ster voor staat. Ook zijn er verdiepingscursussen die dieper op een bepaald onderwerp ingaan. Voor meer informatie, scroll naar beneden. 

Nieuwe datum wordt binnenkort bekend gemaakt!

Shannon en Tamara vertellen in de cursus opvoedmethodes hoe jij de visie van Emmi Pikler, Reggio Emilia en How2Talk2Kids kunt toepassen in jouw opvoeding. In deze opvoedstylen staat emotionele veiligheid, geborgenheid, rust en regelmaat boven aan. Wil jij hier bij zijn? Meld je aan! 


Cursus Prijs
Introductiecursus (Webinar) €0,00
Introductiecursus (Klassikaal) € 25,00
Verdiepingscursus (Klassikaal) €49,99
Opvoed methodes € 25,00

Reviews van de introductiecursus Webinar

'Bedankt voor de leuke webinar en veel succes met het verder ontwikkelen van Kiem-Ster. Ik vind jullie Posts/ quizzen altijd erg leuk en interessant en ik blijf de ontwikkelingen van Kiem-Ster zeker volgen. Wie weet gaan wij in de toekomst gebruik maken van één van jullie diensten.'

'Ga zo door meiden!'

'Het was een interessante webinar. Vooral het onderwerp kindontwikkeling, bijv de tip van het spelen met scheerschuim en de methodes van Emmi Pikler. De webinar is een goede manier om jullie te presenteren omdat je echt contact hebt met elkaar via het chatten en de camera en je krijgt een goed beeld van jullie en Kiem-Ster.'

'De webinar vond ik zelf erg goed en jullie gaven hele waardevolle antwoorden en tips op de vragen die gesteld werden.'

'Leuk dat jullie op het einde ingingen op persoonlijke casuïstiekvragen!'

'Jullie vullen elkaar goed aan, vooral met open vragen uit de chat kwamen jullie sterk naar voren.'
'Ik vond het erg leerzaam en interessant en kan niet wachten tot het in Kat in ‘t Bakkie gegeven wordt!'


Cursus Opvoedmethodes

Op maandag 13 september van 19:30 tot 20:30 geven wij een cursus over opvoedmethodes. Deze cursus is gebaseerd op de visie van Emmi Pikler, Reggio Emilia en How2Talk2Kids. De cursus word gegeven @Kat in 't Bakkie in Dordrecht. Inloop vanaf 19:15. 

Wil jij hier ook bij zijn? Meld je aan!

Dez cursus is gebaseerd op de visie van Emmi Pikler, Reggio Emilia en How2Talk2Kids. De cursus word gegeven bij Kat in 't Bakkie in Dordrecht. Er is beperkt plek, dus meld je snel aan! 


Onderwerpen verdiepingscursus 

  • Kindertaal 
  • Kindontwikkeling 
  • Rituelen 
  • Slapen 
  • Verzorging 
  • Voeding 

Via het contactformulier kun je aangeven naar welke cursus je interesse uitgaat. Wij raden je aan eerst de Introductiecursus te volgen alvorens je aan te melden voor een van de verdiepingscursussen.

Na het ontvangen van je aanmelding via het contactformulier nemen wij contact met je op om je in te schrijven voor de cursus.

Elke cursus duurt 60 minuten. De cursus vindt plaats bij Kat in 't Bakkie in Dordrecht. Bij binnenkomst is het mogelijk om een tegen een kleine bijdrage een hapje en een drankje te nuttigen. Zodra het na de lockdown mogelijk is om cursussen te geven, maken wij de datums bekend. 

 

✓ Geen wachtlijst

✓ Jarenlange ervaring

✓ Contact met andere jonge ouders

✓ Gratis goodiebag t.w.v. €15,-

 

Meld je aan via ons Contactformulier of bel direct +316-42992542

Liever persoonlijk advies van Kiem-Ster? Neem dan een kijkje bij onze Online coaching of Coaching aan huis.


Introductiecursus

Op deze avond leer je ons, de coaches van Kiem-Ster, kennen en vertellen wij in grote lijnen waar Kiem-Ster voor staat. Alle onderwerpen van de verdiepingscursussen worden kort besproken, je doet waardevolle opvoedtips op en je komt in contact met andere jonge ouders.

Na deze cursus kan je ervoor kiezen om je aan te melden voor een verdiepingscursus of een van de andere pakketten zoals online coaching en observaties aan huis.


Verdiepingscursus Kindertaal

Hoe je kind zich van de eerste betekenisvolle geluidjes naar brabbelen en van de eerste woordjes naar hele gesprekken ontwikkelt. Hoe stimuleer je de taalontwikkeling van je kind en hoe communiceer je het beste in een lastige situaties van het jonge kind. In deze verdiepingscursus leer je wat kindertaal inhoudt.


Verdiepingscursus Kindontwikkeling

Kinderen ontwikkelen spelenderwijs en allemaal op hun eigen tempo. In deze verdiepingscursus geven wij je handvatten om je kind hierin te stimuleren. Denk hierbij aan de motoriek, keuze van het speelgoedaanbod en hoe je zelfstandig spelen kunt stimuleren. 


Verdiepingscursus Rituelen

Rituelen kunnen een leidraad zijn in de opvoeding van je kind voor verschillende momenten. Kinderen pakken rituelen snel op, hierdoor zal jouw dag en dat van je kind soepeler verlopen. In deze verdiepingscursus geven wij jou de handvatten die je nodig hebt om een ritueel te starten en voorspelbaarheid te creëren.


Verdiepingscursus Slapen

Slapen is groeien. Daarnaast is het ontzettend belangrijk dat het kind zich de volgende dag met genoeg energie verder kan ontwikkelen. Bij elk gezin hoort een eigen slaapritueel en -schema. In deze verdiepingscursus geven wij tips voor een goede nachtrust, zowel voor het kind als de ouder. 


Verdiepingscursus Verzorging

Wanneer gaat je kind zindelijk worden? Op welk moment start je de zelfredzaamheid en hoe kan je dit het beste aanpakken? In deze verdiepingscursus Verzorging gaan wij dieper op deze onderwerpen in en zullen wij meer verzorg tips meegeven.


Verdiepingscursus Voeding

Hoe stimuleer je een kind tot eten? Wat kun je wanneer aanbieden en wat zijn hiervoor de beste tips? En wat kun je doen als je kind níet wil eten? In deze verdiepingscursus geven wij meer inzichten over het geven van voeding.