Samenwerking met Slaapadviezzz

Gepubliceerd op 13 juni 2021 om 20:59

Wanneer er meer speelt dan alleen slaapproblemen

Geschreven door Eshter en Wietske van Slaapadviezzz

 

Als je baby, dreumes of peuter niet goed slaapt, heeft dat vaak meerdere oorzaken. Oververmoeidheid, te weinig slaap, te lange wakkertijden overdag, niet zelf in slaap kunnen vallen. Ook onruststokers zoals reflux, koemelkeiwit-allergie en wervelproblemen kunnen ervoor zorgen dat slapen niet goed lukt.

 

Maar, wist je dat naast deze bekende problemen er nog veel meer bij een kleintje kan spelen waardoor slapen moeilijker gaat? Denk bijvoorbeeld aan een dreumes die niet veel wil eten en drinken en daardoor hongerig wordt ’s nachts. Of een peuter die bezig is met zindelijk worden en daardoor ongelukjes heeft in bed.

 

Ook kunnen je onzekerheden als ouder je in de weg zitten. Herken je de huiltjes van je baby? Weet je wanneer hij honger heeft, moe is of behoefte heeft aan ‘mama-tijd’? Zit je peuter in de peuterpuberteit en heb je moeite met het omgaan met bepaald gedrag? Zijn er extreme bedtijdbattles waar je niet uitkomt?

In onze consulten nemen we alles rondom slapen zo breed mogelijk mee, we zijn als droomritmecoach en onrustdeskundige namelijk opgeleid om holistisch naar slapen te kijken.  Wij kunnen daardoor veel gerichte adviezen geven, maar onze kennis heeft natuurlijk ook grenzen. Dat is het moment dat wij doorverwijzen naar professionals zoals osteopaten, artsen, draagconsulenten, lactatiekundige en opvoedkundigen.

Wij zijn recent een samenwerking aangegaan met Kiem-Ster. Deze twee dames kunnen ouders met veel verschillende vraagstukken helpen!

 

Denk bijvoorbeeld aan;

  • Driftbuien of angsten
  • Een strijd om naar bed te gaan of om te gaan eten
  • Ontwikkelingsgerichte activiteiten
  • De kraamhulp is net weg.. En nu?
  • Voor ouders/verzorgers in verwachting (wat kan ik verwachten en waar kan ik me op voorbereiden?)

In dit soort situaties staan wij, Kiem-Ster, klaar om ouders handvatten en adviezen te geven.

Wij hebben beide jaren in de kinderopvang gewerkt en ook elkaar op de werkvloer leren kennen. Al gauw ondervonden wij dat er vraag is naar extra begeleiding in huiselijke sfeer. Door verschillende cursussen te volgen en verschillende functies uitgeoefend te hebben in de kinderopvang, is onze kennis over opvoeding breed. Shannon en Tamara hebben hun krachten gebundeld zodat er altijd een coach beschikbaar is voor jou.

 

Volg ons ook op Instagram, Facebook en LinkedIn!


«   »