How2Talk2Kids

Gepubliceerd op 27 januari 2021 om 12:12

Communicatie is het allerbelangrijkste tijdens de opvoeding van jong tot oud. How2Talk2Kids werkt met zes bouwstenen, elke bouwsteen geeft aan hoe je de juiste woorden kan gebruiken om een positief zelfbeeld te creëren. In de bouwstenen leer je vaardigheden die betrekking hebben tot het omgaan met de gevoelens van kinderen en geef je je kind zelfvertrouwen mee.

De bouwstenen hieronder uitgeschreven;

Bouwsteen 1: Omgaan met negatieve gevoelens van kinderen

Bouwsteen 2: Uitnodigen tot coöperatief gedrag

Bouwsteen 3: Alternatieven voor straf

Bouwsteen 4: Aanmoedigen autonomie

Bouwsteen 5: Beschrijvend prijzen

Bouwsteen 6: Omgaan met rollen

 

Er is een direct verband tussen hoe kinderen zich voelen en hoe zij zich gedragen. Als kinderen zich goed voelen, gedragen ze zich goed. Hoe helpen we ze om zich goed te voelen? Door hun gevoelens te accepteren!

 

Probleem: Ouders staan niet altijd open voor de gevoelens van hun kinderen.

Bijvoorbeeld:

- 'Welnee, zo voel je dat heus niet.'

- 'Dat zeg je alleen maar omdat je moe bent.'

- 'Er is geen reden om zo van streek te zijn.'

Een regelmatige ontkenning van hun gevoelens kan kinderen verwarren en woedend maken én ze krijgen de boodschap dat ze zelf niet weten wat hun gevoelens zijn, laat staan dat ze erop kunnen vertrouwen.

 

Herken jij je zelf hierin en zou je meer handvatten willen krijgen? Wij kunnen je ondersteuning bieden en de bouwstenen met je doornemen. Vul het contactformulier in om meer informatie te krijgen via een online coaching of coaching aan huis.


«   »